Binnenkort in Salon Saffier
 
Stapelbedbroers
verhalen & gedichten

programma met en door Aad Meinderts en Koos Meinderts

Reprise wegens grote belangstelling!

zondag 23 juni 2024 14.30 u.

Stapelbedbroers Aad Meinderts en Koos Meinderts konden elkaar vroeger wel vermoorden, nu zijn ze blij dat ze dat niet hebben gedaan. Ze delen veel, onder andere hun liefde voor de literatuur. Aad als gelegenheidsdichter, Koos als broodschrijver.
Aad presenteert Toch nog onverwacht, zijn tweede gedichtenbundel, en Koos De wonderlijke wereldreis van Zebedeus, zijn nieuwste boek.
Samen lezen ze verhalen en gedichten van weemoed en verlangen; romantisch realisme over ouders en jeugd, schrijvers en boeken, de liefde en de dood. En heel soms sijpelt het wereldnieuws door.

Stapelbedbroers samen op het podium: nog geen literair erfgoed maar wel een primeur!

Lokatie: 'De Engelenzang', Utrechtse sociŽteit van kunstenaars en kunstlievenden, werfkelder onder Nieuwegracht 38, Utrecht.

» meer over de voorstelling
 
 
En hoe verder hij ging des te langer was zijn terugweg

op pad met de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone
literaire wandeling


geleid door Marijke van Dorst, Crone-kenner

zondag 8 september 2024 11.00 u.

Zijn werk beslaat niet meer dan 150 paginaís, toch zag de schrijver C.C.S. Crone (1914-1951), naamgever van de literaire prijs van de stad Utrecht, kans met dit kleine oeuvre de literaire geschiedenis in te gaan als degene die zo herkenbaar geschreven heeft over het Utrecht van de jaren dertig. Utrechtse locaties spelen in zijn verhalen dan ook een belangrijke rol: wel zoín 120 keer wordt verwezen naar pleinen, straten en stegen, met name in de oude binnenstad. Maar waar werd Crone geboren, ging hij op school, waar woonde, werkte, schreef en situeerde hij zijn verhalen? Tijdens het wandelen door het Utrecht van Crone wordt het gaandeweg duidelijk. We besluiten de wandeling in de omgeving van de Bruntenhof met koffie of thee.

Vertrekpunt: Oudkerkhof 26, Utrecht
Aantal wandelaars: min. 7, max. 15.
Duur wandeling: ca. 2 uur

» meer over de voorstelling
Salon Saffier intiem literair theater